Van Gaal: “Vilhena, Boëtius, Rekik en Promes niet mee op trainingskamp”

Geplaatst op 15 mei 2014, 15:19 uur

Bondscoach Louis van Gaal heeft besloten dat Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius, Karim Rekik en Quincy Promes niet mee gaan naar het trainingskamp in Portugal. De talentvolle internationals moeten zich bij Jong Oranje melden. “Zij moeten een heel belangrijke EK kwalificatiewedstrijd tegen Schotland spelen en daarna nog tegen Luxemburg”, aldus Van Gaal tegenover De Telegraaf. “Dus die spelers komen er later bij. Als wij ze kiezen.”

Vilhena is al bij Jong Oranje. “Die andere drie heb ik vanavond nog nodig, anders kon ik geen 11 tegen 11 spelen op de training. Daarna kunnen zij dan bij Jong Oranje spelen, als de coach daar voor kiest. Zo maak ik Jong Oranje ook sterk.”

De vier spelers houden volgens Van Gaal kans op de WK.  “Tegen Jong Schotland kunnen zij een plaats bij de 23 verdienen. Het maakt niet uit of ze bij mij trainen of bij Jong Oranje. De vijf buitenlandse international die er nog bij komen, worden vergeleken met de spelers van Jong Oranje. Ik heb tot 2 juni de tijd om die keuze te maken. Het is een afvalrace.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur