Van Marwijk denkt aan vervanger Mathijsen

Geplaatst op 07 juni 2012, 07:30 uur

Het herstel van de blessure van Joris Mathijsen gaat niet zoals gewenst. De verdediger zal in ieder geval de wedstrijd a.s. zaterdag tegen Denemarken moeten missen, maar gisteravond tijdens een persconferentie deed Van Marwijk een opvallende uitspraak.

De bondscoach denkt er namelijk aan om een vervanger op te roepen voor Mathijsen en dat zou betekenen dat de verdediger op het laatste moment toch het EK voetbal aan zich voorbij zou moeten laten gaan.

“Ik had gehoopt dat Joris volledig mee kon trainen, maar zijn herstel valt tegen. Ik ben hier ook door verrast. Ik wil nog meer informatie verzamelen de komende twee dagen, en we moeten afwachten hoe zijn blessure zich ontwikkelt. Maar ik heb nog twee dagen om eventueel een vervanger op te roepen.” aldus Van Marwijk.

Volgens de regels van de UEFA mag de bondscoach tot zaterdag 18:00 uur een andere speler oproepen voor de plaats van Mathijsen. Wie Van Marwijk zal gaan oproepen is nog niet bekend, maar mogelijk kiest hij een speler uit Jong Oranje en dan kun je denken aan Stefan de Vrij (Feyenoord) of Nick Viergever (AZ) die ook in de voorselectie zaten.

Vooralsnog heeft Van Marwijk Ron Vlaar en Wilfred Bouma mee om Mathijsen te vervangen aanstaande zaterdag in de EK wedstrijd tegen Denemarken.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop