Van Marwijk gaat niet te veel wisselen in basiself

Geplaatst op 20 juni 2010, 20:44 uur

De Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk is niet van plan om aanstaande donderdag, als zijn ploeg in de laatste groepswedstrijd Kameroen treft, veel wijzigingen in zijn basiselftal door te voeren. De oefenmeester zal hoogstens enkele spelers rust geven.

Oranje is als eerste land geplaatst voor de achtste finale. Het won zelf met 1-0 van Oranje en zag Denemarken van Kameroen winnen. Hierdoor is een tweede plaats in de groep het laagst haalbare. De laatste groepswedstrijd is hierdoor nog maar nauwelijks voor belang voor Nederland.

Twee jaar geleden, op het EK in Oostenrijk en Zwitserland, was na winst op Italië en Frankijk de wedstrijd tegen Roemenië ook niet meer belangrijk. Marco van Basten, destijds de bondscoach, verving toen bijna zijn gehele elftal. Dat zal deze keer echter niet gebeuren.

“Ik ga misschien wel rekening houden met de fitheid van de spelers of met de gele kaarten die ze al hebben”, liet de bondscoach weten. Spelers als Mark van Bommel en Wesley Sneijder hebben een lang seizoen doorgemaakt, met als hoogtepunt de Champions Leaguefinale en zullen hierdoor wellicht wat rust krijgen. Robin van Persie, Nigel de Jong en Gregory van der Wiel hebben al een gele kaart op zak en staan dus op scherp voor de volgende groepswedstrijd.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop