Van Marwijk heeft zijn doelstelling al behaald, nu die van de KNVB nog…

Geplaatst op 07 juni 2009, 07:52 uur

Bondscoach Bert van Marwijk is te spreken over de wedstrijd van gisteravond, IJsland – Nederland, maar juicht nog niet te vroeg. Het team speelden in het begin goed, maar aan het einde van de eerste helft en de gehele helft speelden Oranje wat nonchalant vertelde hij in een interview vlak na de wedstrijd.

 

Van Marwijk wil de kwalificatiereeks graag zonder puntenverlies afsluiten, hij zal de selectie duidelijk maken dat Nederland zich wel heeft geplaatst voor het WK 2010, maar we er nog niet zijn. Woensdag tegen Noorwegen moet het Nederlands elftal ook punten pakken en niet denken dat we er al zijn voegde Van Marwijk eraan toe.

 

De bondcoach werd ook nog even geconfronteerd over de doelstellingen van de KNVB die gisteravond na de wedstrijd meteen is bijgesteld door Henk Kesler om eerste of tweede te worden. De doelstelling was om minimaal de halve finales te behalen op het EK / WK. Daarop antwoorde Van Marwijk dat de eerste doelstelling al behaald was om zich te kwalificeren voor het WK volgend jaar in Zuid-Afrika. De doelstellingen van de KNVB staan niet in zijn contract, maar uiteraard zul je het hoogst haalbare willen behalen op een EK / WK.

 

Bekijk hier de video van het interview met Van Marwijk

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop