Van Marwijk maakt donderdag definitieve selectie bekend

Geplaatst op 24 mei 2010, 24:21 uur

Aanstaande donderdag zal Van Marwijk de definitieve selectie bekend maken van het Nederlands elftal. Dat heeft hij vandaag tijdens een persconferentie laten weten, de bondscoach wil daarvoor nog wel eerst vastgesteld hebben hoe erg de mogelijke aanwezige blessures zijn voordat hij een definitieve beslissing maakt.

Op dit moment bestaat de voorselectie van Oranje uit 27 spelers waarvan er nog vier moeten af gaan vallen. Welke vier dat zullen gaan worden ging Van Marwijk niet op in, wel liet hij weten dat er in de aanval een beslissing tussen Ryan Babel, Eljero Elia en Jeremain Lens gemaakt moet worden en ook in de middenveld moet er een afvaller komen en daar lijkt Orlando Engelaar in de gevaren zone te zitten. 

Over de situatie van Babel is de bondscoach positief “Het lijkt er op dat hij op tijd uit de training is gestapt Maar we moeten nog wel even voorzichtig met hem zijn. Hij mist het WK als het nu weer fout gaat.” zei hij tijdens de persconferentie.

Op 26 mei zal het Nederlands elftal een oefeninterland spelen tegen Mexico in Freiburg, deze wedstrijd zal Van Marwijk gebruiken om knopen door te hakken bij de aanwezige twijfel gevallen. De bondscoach zal dan op donderdag 27 mei de definitieve afvallers bekend maken.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur




Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur