Afvallers Maher, Siem de Jong, Lens en Anita niet mee naar het EK

Geplaatst op 26 mei 2012, 26:10 uur

Adam Maher, Siem de Jong, Jeremain Lens en Vurnon Anita zullen niet mee gaan naar het EK voetbal in Polen en Oekraine dat over twee weken zal beginnen. Dat heeft bondscoach Van Marwijk zojuist bekend gemaakt.

Gister liet Van Marwijk al weten dat hij er al uit was welke spelers hij moest teleurstellen en dat hij het voor aanvang van de eerste uitzwaaiwedstrijd tegen Bulgarije bekend zou maken.

[adsense]

Van Marwijk liet aan De Telegraaf weten dat de jongens die afvallen teleurgesteld moeten zijn en mogen boos zijn. Het is ten slotte een lastige beslissing die de bondscoach moet nemen. Echter moeite heeft Van Marwijk er niet mee, “Dit is altijd een lastige beslissing . Maar het leven bestaat uit keuzes, zeker voor een trainer. Daar heb ik geen moeite mee en word ik voor betaald.”.

Er is nog een kleine kans dat een speler die afgevallen is toch nog opgeroepen wordt, als er een speler geblesseerd raakt mag Van Marwijk nog een beroep doen op een speler die officieel niet ingediend is bij de UEFA dat uiterlijk 29 mei moet gebeuren.

Bekijk hier de definitieve selectie Nederlands elftal

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop