Van Marwijk maakt voorselectie bekend

Geplaatst op 11 mei 2010, 11:18 uur

Vandaag heeft Bert van Marwijk de voorselectie bekend gemaakt voor het WK voetbal in Zuid-Afrika, deze groep bestaat uit 30 spelers waarvan er nog zeven af zullen vallen. Op 1 juni moet de bondscoach de definitieve selectie voor het WK voetbal doorgeven aan de FIFA en mogen er geen wijzigingen aangebracht meer worden, mits er ernstige blessures zijn.

Gister verwelkomde Bert van Marwijk de spelers op het trainingskamp in Hoenderloo. De spelers deelden bij aankomst aan oranjesupporters handtekeningen uit. Voor de rest waren de trainingen besloten.

Vandaag was er wel een open training voor publiek en pers en heeft Van Marwijk even na half 6 de voorlopige selectie bekend gemaakt. Opvallend is dat de keuze niet is gevallen op Ruud van Nistelrooij, hij zal dus niet mee gaan naar het WK voetbal. Ook Piet Velthuizen die overigens wel bij de trainingen was is afgevallen, de keuze is namelijk gevallen op vaste doelman Maarten Stekelenburg, Michel Vorm en FC Twente keeper Sander Boschker. ”Piet is een talentvolle, jonge doelman die al langer bij ons in beeld is en dat zeker ook zal blijven. Op dit moment heb ik gekozen voor een combinatie van vorm, talent en ervaring en viel die afweging voor Piet negatief uit” aldus de keuzeheer. 

Hieronder zie je de volledige voorselectie voor het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht), Sander Boschker (FC Twente).

Verdediging: Edson Braafheid (Celtic), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Vurnon Anita (Ajax), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (AZ), Ron Vlaar (Feyenoord), André Ooijer (PSV).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Otman Bakkal (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Wout Brama (FC Twente), Orlando Engelaar (PSV), Stijn Schaars (AZ), David Mendes da Silva (AZ), Demy de Zeeuw (Ajax), Nigel de Jong (Manchester City).

Aanval: Rafael van der Vaart (Real Madrid), Wesley Sneijder (Internazionale), Arjen Robben (Bayern München), Robin van Persie (Arsenal), Dirk Kuijt (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburger SV), Jeremain Lens (AZ).

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop