Van Marwijk wil Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart niet laten vallen

Geplaatst op 05 augustus 2009, 05:49 uur

De internationals Klaas Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart hoeven niet bang te zijn dat zij ook bij het Nederlands elftal op de bank hoeven te zitten nu zij tijdelijk geen club hebben. De twee spelers van het Nederlands elftal mogen waarschijnlijk vertrekken bij Real Madrid na terugkomst van de voorzitter bij Real Madrid. Dat vertelde Bert van Marwijk in Sportweek.

Van Marwijk zegt vertrouwen te hebben in de groep met een vlekkeloze WK kwalificatiereeks achter de rug en daarom niet meteen Huntelaar en Van der Vaart te laten vallen. Wel heeft de bondscoach de spelers gewaarschuwd, volgens hem komen de spelers wel in de problemen als zij niet langer aan spelen toekomen. Dat zou volgens Van Marwijk voor eind augustus moeten plaats vinden.

Het is afwachten waar Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart terecht komen, volgens de bondscoach is het belangrijk dat in een pre-WK-seizoen de spelers bij een zo hoog mogelijk niveau blijven spelen. Wesley Sneijder en Arjen Robben staan ook op de wip, geruchten gaan dat Sneijder in onderhandeling zou zijn met de Italiaanse Inter. Zijn zaakwaarnemer ontkent dit en zegt dat Real Madrid Sneijder graag wilt behouden.

Nederland blijft derde op FIFA ranglijst
Overigens is Oranje op de derde positie blijven staan in de FIFA ranglijst. De lijst die maandelijks wordt bekend gemaakt door de FIFA wordt aangevoerd door1. Brazilie, 2. Spanje en de derde plaats voor Nederland. De top 3 is vergeleken met de voorgaande lijst niets veranderd.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur