Vanavond Nederland – Ierland met rouwbanden

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Het Nederlands elftal draagt woensdag in de vriendschappelijke interland tegen Ierland rouwbanden vanwege het overlijden van Faas Wilkes. De Nederlandse voetballegende stierf dinsdag op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. De KNVB heeft de Ierse voetbalbond ook gevraagd om een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd in Dublin.

Dinsdag hing de vlag op het KNVB Sportcentrum in Zeist halfstok vanwege het overlijdensbericht. Oranje-historicus Matty Verkamman omschreef de Rotterdammer voor de camera van de NOS als 'de Johan Cruijff van de jaren vijftig'.

Ook de clubs waarvoor Wilkes tijdens zijn carrière speelde tonen zich bedroefd. Internazionale eert de aanvaller als 'een van de grootste Nederlandse spelers aller tijden'. De Italiaanse club condoleert de familie van Wilkes met het verlies. KNVB-directeur Henk Kesler verklaarde dat met de dood van Wilkes 'afscheid wordt genomen van een voetbalmonument'. Kees Rijvers, die samen met Wilkes en Abe Lenstra in de jaren vijftig het 'gouden binnentrio' van Oranje vormde, noemt hem op de website van PSV 'een supervoetballer'.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur