Verbod WK-kijken met hele straat

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Grote groepen buurtbewoners die tijdens het WK voetbal in juni in de buitenlucht op openbaar terrein gezamenlijk naar wedstrijden op tv kijken, riskeren een flinke boete als ze daarvoor geen vergunning hebben aangevraagd. De politie kan direct ingrijpen en WK-feestjes afgelasten en verbieden.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waarschuwt Oranjefans dat ze niet met te grote groepen straatbewoners voor de deur naar voetbalwedstrijden op schermen mogen kijken. ,,We spreken dan over publiek toegankelijk vermaak en daarvoor heb je in ons land een evenementenvergunning nodig", aldus VNG-woordvoerder Arjen Konijnenberg.

Evenement

"Een paar buurmannen die met een pilsje een wedstrijd voor de deur bekijken, vallen daarbuiten. Zodra echter een complete straat meedoet, is er sprake van een evenement."

Oranjebytes actie
Bij Oranjebytes loopt er een actie waarbij eigenaren, medewerkers en bezoekers hun kroeg, discotheek of hun voetbalclub kunnen opgeven als 'hotspot' waar je het WK op het grotescherm kan kijken. Zie hier meer over de actie.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop