Verdienen aan het WK: oranjebaret

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Nu het WK in Duitsland nadert, probeert iedere slimme handelaar een graantje mee te pikken.

Naast de omstreden nazi-helm is er nu ook de wat meer patriottische oranjebaret. De maker, Egbert van Keulen, denkt dat zijn baret een smaakvol alternatief biedt op de helm.

De makers van de helm hebben inmiddels de tegenaanval ingezet en bieden tegenwoordig ook een hippie-nazi-helm, oranje met bloemetjes.

Wilhelmus
De oranjebaret van Van Keulen biedt ook meer dan simpel een warm hoofd. Aan de binnenkant is het Wilhelmus ingeborduurd. "Ik zat ooit bij het Nederlands Elftal op de tribune tegen Duitsland. Toen het volkslied begon leek het erop dat het hele legioen meezong uit volle borst," aldus Van Keulen. "Het viel me alleen op dat niemand na 2 regels nog de tekst wist".

De makers van de nazi-helm hebben zich inmiddels ook op de internationale markt gestort. Met witte exemplaren voor de Engelsen, geel-blauwe voor de Zweden en zelfs gouden nazi-helmen voor de Duitsers.

Of de oranjebaret ook internationaal gaat is niet bekend. De baret heeft wel een groot voordeel: De omstreden maar inmiddels razend populaire nazi-helm wordt uit het stadion geweerd als het Nederlands elftal speelt. Daar hebben de KNVB en diverse gemeenten die gruwelen van de helm voor gezorgd.

Bestel de Oranjebaret

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur




Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur




Webshop