Vermoedelijke opstelling Nederland – Japan

Geplaatst op 19 juni 2010, 19:39 uur

Vanmiddags speelt het Nederlands elftal om 13:30 uur haar tweede WK wedstrijd tegen Japan in het Moses Mabhida stadion in Durban waar 69.957 toeschouwers de wedstrijd Nederland – Japan zullen volgen.

Nederland en Japan hebben slechts een keer tegen elkaar gespeeld, dat was september vorig jaar in het Grolsch Veste stadion waar Nederland met 3-0 de wedstrijd overwon. Japan beweert nu dat zij de wedstrijd van Nederland gaan winnen, maar uit de statistieken blijkt dat Nederland vele malen beter is dan de Japanners.

Van Marwijk houdt zich aan de vaste basisopstelling en zal weer gaan beginnen met dezelfde spelers als Nederland – Denemarken (2-0). Ondanks de goede invalsbeurt van Eljero Elia zal hij naar alle waarschijnlijkheid net als de vorige wedstrijd de tweede helft erin komen.

Ook Arjen Robben speelt deze WK wedstrijd tegen Japan nog niet mee, “Een volledige training is al heel wat, hij zal nog niet spelen.” aldus Van Marwijk. Volgens ingewijde bronnen zal hij pas na de groepsfase opgesteld worden.

Vermoedelijke opstelling Nederland:
Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, De Jong; Sneijder; Kuijt, Van Persie, Van der Vaart.

Vermoedelijke opstelling Japan:
Kawashima; Komano, Nakazawa, Tulio Tanaka, Nagatomo; Abe; Matsui, Hasebe, Endo, Okubo; Honda.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur