Vermoedelijke opstelling Portugal – Nederland

Geplaatst op 17 juni 2012, 17:13 uur

Vanavond is het erop of eronder voor het Nederlands elftal. Dan spelen ze de laatste groepswedstrijd in het Metalist stadion in Charkov. Het Nederlands elftal moet deze wedstrijd winnen om door te gaan naar de kwartfinales.

Van Marwijk heeft al aangegeven iets te gaan wijzigen in de opstelling van Oranje, want vanavond moet Nederland met twee doelpunten verschil winnen van Portugal. Helemaal in de hand heeft Nederland het niet meer. Duitsland moet winnen van Denemarken, als dat allebei gebeurt dan is Nederland door naar de kwartfinales.

In het verleden heeft Nederland tien keer tegen Portugal gespeeld waarvan slechts één maal gewonnen, drie keer gelijke in zes keer verloren. De laatste ontmoeting was op het WK 2006 in Duitsland waar Nederland een zware wedstrijd had met gele en rode kaarten en uit eindelijk met 1 – 0 verloren.

Laten we hopen dat het vanavond een leuker duel wordt tegen Portugal. Naar verwachting zal Van der Wiel vervangen worden door Kuijt, Van Bommel door Van der Vaart en Afellay voor Huntelaar. Het is ook mogelijk dat Huntelaar op de plaats van Robben begint in de basis.

Vermoedelijke opstelling Nederland:
Stekelenburg, Kuijt, Heitinga, Mathijsen, Willems, Van der Vaart, De Jong, Sneijder, Robben, Van Persie en Huntelaar.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur