Opstelling Turkije – Nederland

Geplaatst op 15 oktober 2013, 15:40 uur

Vanavond om 20.00 speelt het Nederlands elftal in en tegen Turkije de laatste WK kwalificatiewedstrijd in het Sükrü Saracoglu-stadion in Istanbul. Het wordt een zware wedstrijd omdat Turkije er alles aan zal doen om te winnen. Als Turkije wint hebben zij de kwalificatie voor het WK voetbal 2014 in Brazilië nog in eigen handen.

Nederland speelde in het verleden negen keer eerder tegen Turkije. Hiervan won Oranje er vier, speelde er drie gelijk en tweemaal verloren. De laatste wedstrijd was september vorig jaar in de Amsterdam ArenA waar Nederland met 2-0 overwinning de Turken wisten te verslaan.

De Turken staan 49ste op de FIFA ranglijst. In tegenstelling tot Nederland die op de negende plaats staat. Echter zal Turkije het hoe dan ook niet makkelijk maken.

Kevin Strootman zal niet mee kunnen spelen vanavond bij Turkije – Nederland vanwege een enkelblessure. Van Gaal kijkt naar een andere middeveldspeler. Wie er op zijn plaats komt te spelen maakte Louis van Gaal niet bekend tijdens de persconferentie, maar Rafael van der Vaart, Jordy Claasie, Leroy Fer en Wesley Sneijder behoren tot de mogelijkheden.

Ook Michel Vorm heeft een blessure opgelopen waar Van Gaal de reserve doelman Cillessen is opgesteld om tijdens de interland Turkije – Nederland op doel te staan.

Opstelling Turkije – Nederland

Turkije: Volkan, Gönül, Toprak, Kaya, Kaldirim, Adin, Mehmet, Inan, Arda, B. Yilmaz, Bulut.

Nederland: Cillessen; Janmaat, Vlaar, Martins Indi, Blind; Sneijder, Clasie, Fer, Robben, Van Persie, Lens.

De WK kwalificatiewedstrijd Turkije – Nederland zal vanavond om 20.00 uur bij SBS6 en via internet te volgen zijn.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur