Vier spelers niet opgeroepen door Van Basten

Geplaatst op 16 mei 2008, 16:21 uur

Urby Emanuelson, Kew Jaliens, Hedwiges Maduro en Danny Koevermans zijn door bondscoach Marco van Basten niet opgeroepen voor het traingskamp van het Nederlands Elftal in Noordwijk.
 
Khalid Boulahrouz, die niet bij de voorlopige selectie zat, moet zich dinsdag wel melden in Noordwijk voor de eerste trainingsweek van Oranje. 

De technische leiding van het Nederlands elftal wil inzicht krijgen in de fysieke gesteldheid van de Sevilla-verdediger, die weer fit is na enkele maanden blessureleed en dus nog kans maakt op deelname aan het EK.

Seedorf

Eerder deze week liet Clarence Seedorf weten niet in te gaan op een eventuele selectie voor het EK. De middenvelder van AC Milan meldde zich af, omdat hij bij Van Basten het vertrouwen mist. Door het afvallen van Emanuelson, Jaliens, Maduro en Koevermans, en de terugkeer van Boulahrouz bestaat de voorlopige groep nu nog uit 26 spelers.

Van Basten moet zijn definitieve selectie van twintig veldspelers en drie doelmannen op 28 mei bij de Europese voetbalbond UEFA inleveren. De selectie telt nu nog vier keepers.

Olympisch elftal

Emanuelson maakte sinds zijn debuut in Oranje bijna altijd deel uit van de selectie. De linksback, die ook op het middenveld kan spelen, maakt nu kans om met het olympisch elftal naar Peking te gaan. Bondscoach Foppe de Haan zei donderdag Emanuelson en Maduro goed te kunnen gebruiken op de Olympische Spelen.

Pinchhitter

Het afhaken van aanvaller Koevermans komt niet als een verrassing. Van Basten geeft de voorkeur aan Celtic-spits Jan Vennegoor of Hesselink, die als pinchhitter in de laatste oefenwedstrijden een goede indruk maakte.

Middenvelder Maduro moet het afleggen tegen Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong, Denny Landzaat en Demy de Zeeuw, die evenals de oud-Ajacied als defensieve middenvelder kunnen spelen. Rechtsback Jaliens heeft de concurrentiestrijd verloren van Mario Melchiot en de teruggehaalde Boulahrouz.

De 26 spelers van Van Basten:

Doel:
Sander Boschker (FC Twente), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging:
Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic), Andr

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur