Vlaar: ‘Een ontzettend leerzame week’

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

“Dit is alles bij elkaar een ontzettend leerzame week geworden”, aldus Ron Vlaar op knvb.nl. De tweede interland van de 20-jarige verdediger van AZ liep zaterdagavond uit op een nachtmerrie. Hij startte als basisspeler van Oranje tegen Itali� (1-3) en was betrokken bij de drie tegendoelpunten.

In de eerste helft verloor hij een kopduel van Alberto Gilardino en kopte hij in eigen doel. Vlaar ging in het tweede bedrijf in een rechtstreeks duel met Luca Toni ten onder (1-3). “Ontzettend zuur als die momenten je de wedstrijd kosten”, verklaarde de Hensbroeker. “Het is nu, na deze lastige avond zaak het koppie erbij te houden. Het is ��n grote leerfase waarin ik verkeer. Een wedstrijd als deze bezorgt je volop nieuwe ervaringen. Bijvoorbeeld hoe je je een volgende keer n�g beter kunt opstellen.”

Het talent bestrijdt dat de belangstelling van Ajax en de media-aandacht voor deze mogelijke transfer hebben geleid tot zijn matige prestatie. “Ik heb me afgelopen week juist heerlijk gefocust op Oranje, had niks anders aan mijn hoofd.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur