Volg live de huldiging van Oranje

Geplaatst op 13 juli 2010, 13:31 uur

Vanmiddag om 14:30 uur zal de huldiging plaats vinden in Amsterdam. De stad maakt zich op voor de komst van heel veel mensen die de gemeente Amsterdam verwacht. Er is besloten om toch een rondvaart te doen vanwege de verspreiding van het publiek en de veiligheid te kunnen handhaven.

Hieronder staat de vaarroute van de rondvaartboot waar het Nederlands elftal vanmiddag om half drie zal varen van het Marine kazerne zo Het IJ over en door de grachten richting het Museumplein waar de huldiging zal plaats vinden op het grote podium.

Zie hieronder de vaarroute van het Nederlands elftal

Bert van Marwijk en Giovanni van Bronckhorst krijgen lintje

Bondscoach Bert van Marwijk en Giovanni van Bronckhorst  hebben vanochtend op het Catshuis in Den Haag een lintje gekregen in de orde van Oranje Nassau van minister Klink.

Van Bronckhorst heeft voor het WK voetbal afscheid genomen van zijn club Feyenoord en stopt na het WK met voetballen. Hij is blij met het lintje, maar had toch liever de beker mee naar huis genomen laat hij weten.

Oranje op weg naar Amsterdam

Na een bezoek aan Paleis Noordeinde bij Koningin Beatrix zijn de spelers van het Nederlands elftal om 14:00 uur in de helicopter gestapt om vervolgens naar Amsterdam te gaan. De reistijd bedraagt ongeveer een half uur, ze zullen daar in de boot stappen om de rondvaart te maken en vervolgens naar het Museumplein varen.

Oranje aangekomen in Amsterdam

Het Nederlands elftal is om half 3 aangekomen in Amsterdam, na een half uurtje vliegen vanuit Den Haag werd er een ere rondje boven het Museumplein gevlogen. Het elftal werd onthaald door de nieuwe burgermeester van Amsterdam en medewerkers van de Marine. Op dit moment wordt er een tussenstop gemaakt in het huis van de admiraal om daarna in de rondvaart boot te stappen en de tocht door de grachten te maken richting het Museumplein.

Rondvaart in de grachten

Het Nederlands elftal vaart op dit moment door de grachten van Amsterdam met aan de kant honderd duizenden mensen die Oranje toejuichen. Spelers maken massaal foto’s, filmpjes en twitteren er op los waaronder Ryan Babel, Gregory van der Wiel en Eljero Elia.


Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur