Voorbeschouwing: Bayern München – Nederland

Geplaatst op 21 mei 2012, 21:22 uur

Omdat de KNVB en Bayern München wat onenigheid hadden over dat Arjen Robben geblesseerd was geraakt bij Oranje en daarom een tijdje niet kon spelen voor Bayern speelt het Nederlands elftal morgenavond een uitzonderlijke wedstrijd tegen Bayern München.

Hoewel Oranje druk is met de voorbereidingen voor het EK voetbal heeft de KNVB de wedstrijd al best lang geleden gepland. Dat het oefenduel nu wat ongelukkig uit komt is voor iedereen wel bekend. Arjen Robben die nog een nare nasmaak heeft van zijn gemiste penalty afgelopen zaterdag tijdens de Champions League finale tegen Chelsea waardoor Bayern naast de beker greep zal dan ook niet in de basis staan.

Robben krijgt van Van Marwijk wat rust en beide teams zullen waarschijnlijk met B-elftallen gaan spelen om blessures te voorkomen wat we uiteraard niet kunnen gebruiken zo vlak voor het EK. Ook zal doelman Maarten Stekelenburg niet in actie komen in deze wedstrijd, de keeper had afgelopen dagen last van zijn schouder en heeft uit voorzorg wat rust genomen. Van Marwijk verwacht dat Stekelenburg op 30 mei tegen  Slowakije en 2 juni tegen Noord-Ierland weer in actie kan komen.

De wedstrijd Bayern München – Nederland zal om 20:30 uur beginnen in het Allianz Arena in München en zal op SBS6 te zien zijn.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur