Voorbeschouwing Nederland – Denemarken

Geplaatst op 07 juni 2012, 07:13 uur

Zaterdagavond speelt het Nederlands elftal het eerste EK duel tegen Denemarken in het Metalist stadion in Charkov (Oekraïne). De wedstrijd zal om 18:00 uur beginnen en gefloten worden door de Sloveen Damir Skomina.

Historie Nederland – Denemarken

Nederland heeft in het verleden 30 keer gespeeld tegen Denemarken waarvan twaalf keer gewonnen, tien keer gelijk en acht keer verloren. De laatste ontmoeting was vorig jaar tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika waar Nederland met 2-0 wist te winnen.

Nederland – Denemarken 9 juni

Het is bekend dat Joris Mathijsen niet mee zal doen met de wedstrijd tegen Denemarken vanwege zijn blessure. Op het moment van schrijven is er nog onduidelijkheid of Mathijsen vervangen wordt voor een andere speler door Van Marwijk of dat Mathijsen later dit EK toch nog aan het spelen toekomt. Van Marwijk zal naar alle waarschijnlijkheid Ron Vlaar gaan opstellen in de basisopstelling tegen Denemarken.

Nederland zal in het oranje thuistenue spelen tegen Denemarken, oranje shirt, short en sokken. De Denen zullen geheel in het wit gaan dat hun uittenue is.

De wedstrijd Nederland – Denemarken zal zaterdag vanaf 18:00 uur te zien zijn bij de NOS op Nederland 1.

Wie denk jij dat gaat winnen? Nederland of Denemarken? Voorspel hier en win geld!

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur