Voorbeschouwing Nederland – Engeland

Geplaatst op 11 augustus 2009, 11:15 uur

Op 12 augustus speelt het Nederlands elftal in aanloop naar het WK voetbal 2010 in Zuid Afrika volgend jaar een oefeninterland tegen Engeland. Het is de eerste wedstrijd nadat Nederland in juni zich geplaatst heeft voor het WK voetbal. De wedstrijd tegen Engeland zal de eerste echte test zijn voor het Nederlands elftal.

In totaal speelde Nederland 27 wedstrijden tegen Engeland waarvan 6 zijn gewonnen en 12 verloren. In het verleden heeft Nederland dus meerdere malen verloren van de Engelse en dit keer de taak voor bondscoach Bert van Marwijk het weer in balans te brengen.

Op 11 november 2006 speelde Nederland en Engeland voor het laatst een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Actiesport advertentie

Eind juli maakte de bondscoach de voorlopige voorselectie bekend met 25 spelers. Opvallend aan de voorselectie is dat doelman Henk Timmer niet is opgenomen in de selectie. Van Marwijk heeft naast Stekelenburg daarvoor twee andere keepers opgeroepen namelijk Vorm en Velthuizen.

Afgelopen vrijdag maakte Van Marwijk de definitieve selectie bekend voor de oefeninterland aanstaande woensdag. De spelers Orlando Engelaar, Eljero Elia en Piet Velthuizen moesten helaas afvallen. Nu beschikt Bert van Marwijk over 22 fitte spelers waaronder ook Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar die afgelopen periode weinig speelminuten hebben gekregen bij hun club Real Madrid.

De bondscoach wilde de internationals niet zomaar laten vallen en de voordeel van de twijfel geven, maar waarschuwde wel dat zij zo snel mogelijk weer moeten spelen op topniveau anders zou hun positie voor het WK voetbal in gevaar lopen. En nog geen dag later werd bekend dat Huntelaar een vier jarige contract had getekend bij het Italiaanse AC Milan.

Vrijdagmiddag melde Giovanni van Bronkhorst zich af bij bondscoach Van Marwijk vanwege een knieblessure. De aanvoerder van Oranje had tot voor kort geleden al vaker last van zijn knie.

Stijn Schaars is een twijfel geval voor Oranje, want ook hij heeft een knieblessure opgelopen tijdens de wedstrijd AZ – Sparta Rotterdam afgelopen vrijdag. Schaars is inmiddels snel hersteld van deze blessure en kan gewoon meespelen tegen Engeland.

Mark van Bommel moet wel de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, hij brak zijn teen bij een duel van Bayern Munchen.

Oefeninterland Nederland – Engeland
Woensdag 12 augustus om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA

Scheidsrechter: Rizzoli (Ita)
Toeschouwers:
47.500

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur