Voorbeschouwing Nederland – Noord-Ierland

Geplaatst op 02 juni 2012, 02:58 uur

Vanavond speelt het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland in de Amsterdam ArenA. Dit zal de laatste en tevens uitzwaaiwedstrijd zijn die Oranje speelt voordat de selectie aanstaande maandag naar de Poolse stad Krakau vertrekt.

Nederland heeft in het verleden in totaal vijf keer eerder tegen Noord-Ierland gespeeld waarvan twee keer gewonnen en gelijk gespeeld en één keer verloren.
De laatste wedstrijd was in 1977 tijdens een WK kwalificatiereeks. Toen won Oranje met 0-1.

Met de uitzwaaiwedstrijd wil het Nederlands elftal de kans op blessures vermijden, maar het publiek een leuke avond bezorgen. De blessures bij de spelers die afgelopen woensdag werden opgelopen zijn gelukkig niet al te ernstig. Mathijssen zal voor de wedstrijd tegen Denemarken volgende week op tijd fit zijn. In de vermoedelijke opstelling tegen Noord-Ierland zal Bouma en Sneijder weer meespelen.

Waarschijnlijk zal dit ook de basisopstelling zijn die Van Marwijk gaat gebruiken volgende week op het EK voetbal in Polen en Oekraïne.

Vermoedelijke opstelling Nederland:
Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Bouma, Schaars; Van Bommel, De Jong; Robben, Sneijder, Afellay; Van Persie.

Vermoedelijke opstelling Noord-Ierland:
Camp; Hodson, McCann, McPakke, McGivern; Clingan, Duff, Ferguson, J. Hughes; Donelly; Grigg.

De aftrap zal om 20:00 uur gegeven worden in de Amsterdam ArenA, de wedstrijd is live te volgen vanaf 19:00 uur op SBS6 en zal gefloten worden door de Oostenrijkse arbiter Schorgenhofer.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur