Voorwaarden aan doorverkoop WK-tickets

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De organisatie van het WK voetbal in Duitsland stelt voorwaarden aan het via internet doorverkopen van toegangskaarten. Voor elke transactie is toestemming nodig. Het organisatiecomit� meldde dit dinsdag in aanvulling op de eerdere aankondiging dat op 1 februari een internet-platform voor het verhandelen van WK-tickets van start gaat.

Voorafgaand vindt van 12 december tot 15 januari op de site van de wereldvoetbalbond FIFA de derde verkoopfase van tickets plaats. Bezitters van kaarten zullen aan nog nader te bepalen eisen moeten voldoen om toestemming te verkrijgen hun kaart, tegen de normale prijs, door te verkopen. Hetzelfde geldt voor het teruggeven van kaarten aan de organisatie. Dat kan ook alleen met geldige reden, waarbij het geld pas wordt overgemaakt als het ticket weer is doorverkocht.

Ook via de fanclubs van clubs uit de Bundesliga komen kaarten in de verkoop. De Duitse krant Der Tagesspiegel meldt in de woensdag-uitgave dat de Duitse voetbalbond daarover overeenstemming heeft bereikt met vertegenwoordigers van de supportersclubs. Er zouden op deze manier zo’n 25.000 kaarten uit de goedkoopste categorie�n worden verkocht.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur