Warm, volle zon, Oranje traint rustig

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

In de volle zon bij een temperatuur van ongeveer 25 graden heeft Oranje de laatste training voor de wedstrijd tegen Servi� en Montenegro afgewerkt. Phillip Cocu, de hele week zorgenkindje wegens een bovenbeenblessure, traine vol mee. ,,De training was een goede test. Ik heb de hele week rustig aan gedaan om het allemaal niet erger te maken.”

Van Basten zei tijdens de persconferentie te verwachten dat Servi� en Montenegro met Milosevic en Kezman speelt. Tijdens de persconferentie van de tegenstander had juist deze Milosevic gezegd dat hij Van Basten beschouwt als grootste idool uit zijn jeugd. ,,Ik vind hem ook heel aardig”, antwoordde Van Basten droogjes. ,,En ik vind hem een slimme speler.” Volgens de bondscoach zal Oranje alles moeten geven en een goede dag moeten hebben om Servi� en Montenegro te verslaan.

Oranje zal na de training naar de wedstrijd Ivoorkust-Zweden kijken, dan gaan dineren en vervolgens de andere tegenstanders in de poule op tv aan het werk zien in de wedstrijd Ivoorkust-Argentini�. Is de ploeg met minder ervaring dan Cocu’s eerder EK’s en WK’s meer gespannen? ,,Daar merk ik niets van. Maar van de hele ploeg mag het toernooi nu wel beginnen en van mij ook”, zei Cocu.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur