Wedden op het WK – Wedstrategieën

Geplaatst op 28 mei 2014, 28:54 uur

Het WK voetbal in Brazilië is niet alleen leuk om op televisie te volgen, erop wedden kan ook extra spanning en plezier opleveren. Veel mensen doen aan pools op het werk of met vrienden, maar gokken op het WK kan ook erg leuk zijn en een extra dimensie geven.

Niet te overhaast doen
Je kunt op veel verschillende manieren inzetten op het WK. De bookmakers hebben nu al duizenden mogelijke quoteringen. Één spreekwoord is vaak al de beste tip: Haastige spoed is zelden goed. Als je wil inzetten op een wedstrijd, kijk dan even naar de spelers, eventuele blessures, recente uitslagen. Kennis is macht.

Wie het kleine niet eert
Bookmakers hebben altijd uiteenlopende quoteringen op een wedstrijd. Die kunnen variëren van 1,20 tot 15,00. Zo’n hoge quotering kan aanlokkelijk zijn, maar hij staat niet voor niets zo hoog. Een iets hoger bedrag inzetten op een lage quotering kan veel winstgevender zijn. Wil je toch je winstmarge vergroten, combineer dan twee kleine quoteringen.

Kijk bijvoorbeeld naar twee wedstrijden met twee duidelijke favorieten op elk een quotering van 1,50 op winst. Als je die combineert, zit je al op een quotering van 2,25. Natuurlijk kan je altijd wel een klein gokje wagen met een hogere notering, maar doe het met mate.

Wacht je kansen af
Vooraf is een WK wat lastig te voorspellen. Je kunt natuurlijk een gokje wagen op de eindwinnaar. Maar als je op wedstrijden wil gokken, kan het een goede overweging zijn om de eerste groepswedstrijden even af te wachten wat betreft hoog inzetten. Als je de landen een keer aan het werk hebt gezien, kun je veel beter inschatten waartoe ze in staat zijn.

Laat je niet leiden door emoties
Natuurlijk gunnen we het Nederlands Elftal veel succes op het WK en natuurlijk hebben we ook misschien een zwak voor andere landen of spelers. Maar blijf met je hoofd nadenken en niet met je hart. En als je een keer verliest met inzetten, ga dan niet te snel weer inzetten. Neem even de tijd om het te laten bezinken en ga weer met gezond verstand verder.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop