Wereldomroep kleurt oranje tijdens WK

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Nederlanders in het buitenland, waaronder veel vakantiegangers, kunnen de Nederlandse voetbalprestaties tijdens het WK in Duitsland ook via de radio-uitzendingen van de Wereldomroep op de voet volgen. Radio Nederland Wereldomroep zendt namelijk alle wedstrijden van het Nederlands Elftal live uit. De omroep neemt daarvoor het wedstrijdverslag van NOS Langs de Lijn over en zet extra kortegolffrequenties in. Bovendien is dagelijks het WK Journaal van de Wereldomroep te beluisteren.
De speciale uitzendingen rond de wedstrijden van Oranje beginnen één uur voor de wedstrijd met een voorbeschouwing vanuit Duitsland, interviews en reportages. Op 11 juni speelt het Nederlands Elftal om 15.00 uur tegen Servië & Montenegro, op 16 juni om 18.00 uur tegen Ivoorkust en op 21 juni om 21.00 uur tegen Argentinië. Mocht Nederland doorgaan naar de achtste, kwart- en halve finale, dan is het wedstrijdverslag ook via de Wereldomroep te volgen. De finale op 9 juli om 20.00 uur is hoe dan ook bij de Wereldomroep te beluisteren.
 
Extra kortegolffrequenties
Omdat de Wereldomroep tijdens de meeste wedstrijden geen reguliere Nederlandstalige radio-uitzendingen heeft, zet de omroep extra kortegolffrequenties in. Hierdoor zijn de wedstrijden via kortegolf te ontvangen in Europa, de Canarische eilanden, Midden-Oosten, Afrika, de Cariben, Suriname en delen van de VS. Luisteren kan ook wereldwijd via satelliet én via radiostations, waarmee de Wereldomroep samenwerkt. De actuele informatie over uitzendtijden en frequenties staan op de website van de Wereldomroep.
 
WK-Journaal
Het vijf minuten durende WK-Journaal wordt dagelijks vanaf 9 juni tot en met 9 juli in ‘Nieuwslijn’ uitgezonden. Hierin de laatste stand van zaken: uitslagen, standen, voorbeschouwingen over de tegenstanders van Oranje, interviews en/of reportages.
 
WK-poule in 'Onderweg'
In het radioprogramma voor vrachtwagenchauffeurs ‘Onderweg’ kunnen luisteraars elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur meedoen aan de WK-poule

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop