Wesley Sneijder verrekt enkelband aan rechter voet

Geplaatst op 05 september 2009, 05:35 uur

Wesley Sneijder is vanmiddag onderzocht in het ziekenhuis aan zijn geblesseerde voet, hij werd tijdens de oefeninterland Nederland – Japan onderuit gehaald en moest het veld verlaten met een brancard. Aan het einde van de wedstrijd verliet Sneijder op krukken het stadion om in het ziekenhuis te onderzoeken wat er aan de hand was. Dit blijkt een verrekte enkelband aan zijn rechter voet.

De kersverse Inter Milan speler kan waarschijnlijk daarom niet mee naar Schotland waar a.s. woensdag de laatste WK kwalificatiewedstrijd wordt gespeeld tegen Schotland. Dit wordt in de loop van de dagen er naar toe bekeken.

Sneijder liep deze wedstrijd zelf ook een gele kaart op wegens het onderuit halen van een speler. De gele kaart was nogal soepel van de scheidsrechter, want voor de overtreding had hij net zo goed rood kunnen krijgen.

Van Marwijk was niet te spreken over de groffe actie van Sneijder, “Dat was gewoon rood, vond ik. Het komt voort uit frustratie. Dat kan, maar je mag het niet zo laten blijken. Als je zoiets op een WK doet, kan je dat de wedstrijd of zelfs het toernooi kosten.”  aldus de bondscoach.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur