WK FM volgt Oranjelegioen door Duitsland

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Radio 1 reist het komend wereldkampioenschap voetbal mee met het Oranjelegioen naar de Duitse steden waar het Nederlands Elftal speelt. De Nederlandse publieke omroep heeft van de verschillende mediaraden tijdelijke uitzendfrequenties gekregen in de steden waar Oranje speelt (of kan spelen). Tijdens speeldagen zal Radio 1 een speciaal programma verzorgen, dat de naam WK FM krijgt.

Onder andere in Leipzig, Stuttgart en Frankfurt zal WK FM gaan uitzenden via de ether. De meeste tijdelijke zenders, die verzorgd zullen worden door Pro FM Solutions Broadcast, zullen daarvoor op hoge gebouwen in de omgeving van het stadion geplaatst worden. Het vermogen zal in de meeste gevallen 20 Watt bedragen, waardoor het signaal enkele kilometers ver zal reiken. Alleen in Frankfurt zal met meer vermogen uitgezonden gaan worden. Daarnaast zal het signaal van RDS voorzien worden, waardoor het gemakkelijk te vinden zal zijn.

De uitzendingen van WK FM zullen telkens enkele uren voor de aftrap van de wedstrijd aanvangen met interviews, voorbeschouwingen en de laatste nieuwtjes over de opstellingen. De presentatie zal in handen zijn van Langs de Lijn presentator Robbert Meeder. Tijdens de wedstrijd zelf zal het signaal van Langs de Lijn te horen zijn, waardoor ook Oranjesupporters ter plaatse kunnen luisteren naar het commentaar van Jack van Gelder en Bas Ticheler. Na afloop van de wedstrijd zal er een nabeschouwing met interviews worden uitgezonden.

Vooralsnog zal WK FM via de volgende frequenties te beluisteren zijn:
– Leipzig 90.8 FM (11 en 24 juni)
– Stuttgart 98.2 FM (16 juni)
– Neurenberg 93.4 FM (25 juni)
– München 87.8 FM (5 juli)
– Frankfurt 88.6 FM (21 juni)
– Berlijn 96.9 FM (9 juli)

De uitzendingen van WK FM gaan door zolang Nederland nog mee speelt in het toernooi.

WK FM zal overigens niet het enige station in Duitsland zijn dat de Oranjesupporters zal begeleiden. Eerder kondigde de Duitse radiostations Hitradio FFH en harmony.fm al aan met een speciale zender te komen dat deels in het Nederlands zal uitzenden. Tijdens de wedstrijd Nederland – Argentinië op 21 juni zal FFHan-Radio in het Rhein-Main gebied uitzenden via de frequenties 97.1 en 105.4 FM.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop