WK-organisatie houdt belangrijke rampoefening in Berlijn

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Ongeveer 2.000 leden van diverse hulpdiensten hebben zaterdag in Berlijn deelgenomen aan verschillende groots opgezette rampoefeningen in het kader van de voorbereiding voor het WK voetbal in Duitsland (09/06-09/07). Verscheidene Europese veiligheidsexperts en afgevaardigden van de Fifa woonden de oefeningen bij.

In totaal werden in de Duitse hoofdstad drie catastrofes gesimuleerd die tegelijkertijd plaatsvonden. Zowel brandweermannen, politieagenten, soldaten als publieke hulpdiensten en verzorgend personeel namen deel aan de oefeningen in een met sneeuw bedekt Berlijn.

In Mariendorf werd nagebootst dat een reuzenscherm naar beneden stortte terwijl er een wedstrijd op werd uitgezonden. Dit gebeurde overigens echt in 1990 toen in Berlijn aan de Brandenburgerpoort een groot scherm naar beneden kwam op oudejaar.

In Karlshorst oefenden de hulpdiensten hun reactie terwijl een explosie met bijhorende brand werd gesimuleerd op een industrieel terrein. In Wedding tot slot zette men een oefening in een station in sc?ne. Bij een brand kwamen daar zogezegd giftige stoffen vrij.

Elk van deze drie rampen ging volgens het oefenscenario gepaard met een groot aantal gekwetsten dat in het ziekenhuis moest worden opgenomen.
De evaluatie van de oefeningen zal in de komende dagen gebeuren.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop