WK Voetbal kijken in de bioscoop

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Voetballiefhebbers kunnen hoeven deze zomer niet per se een ticket te kopen voor het WK Voetbal in Duitsland. Supporters kunnen ook naar de bioscoop afzakken, waar de wedstrijden in HDTV-kwaliteit zullen uitgezonden worden.

Utopolis
Het in Lint gevestigde Euro1080 heeft daartoe een niet-exclusieve overeenkomst afgesloten met Infront Sports & Media, dat de uitzendrechten van het wereldkampioenschap voetbal beheert. Momenteel onderhandelt het bedrijf met verschillende bioscopen om de wedstrijden in hun zalen uit te zenden. Voor België is er reeds een contract afgesloten met Utopolis om 64 wedstrijden in High Definition uit te zenden.

"De kwartfinales, de halve finales en de finale liggen al vast, voor de andere wedstrijden is nog niets beslist." Bevestigt Tanja Piessens, Marketing Manager van de Utupolis, bevestigt Euro1080 onderhandelt ook met een aantal nationale rechtenhouders om de HDTV-beelden via televisie uit te zenden. "Voor tv-zenders is het een enorme investering om dit zelf te doen. Wij bieden ze de beelden aan, zodat de stations zich met HDTV kunnen profileren naar mensen die al een HDTV-beeldscherm bezitten", aldus Panneels.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur