WK-voetbal niet in breedbeeldformaat

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De NOS heeft woensdag (10 mei) definitief besloten om het komende wereldkampioenschap voetbal in normaal formaat (4:3) uit te zenden en niet in breedbeeldformaat. Deze beslissing is genomen omdat op dit moment de meerderheid van de Nederlanders nog een traditioneel toestel heeft.

"Je kunt een paar miljoen mensen met een breedbeeld televisie gelukkig maken door het WK standaard in 16:9  uit te zenden, maar je maakt er een paar miljoen meer ongelukkig. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn. De Nederlandse kijkers met een traditioneel toestel zijn niet gewend om voetbal te kijken met onder en boven in beeld een grote zwarte balk. Het WK is het grootste sportevenement ter wereld waar heel Nederland al maanden naar uit kijkt. Dit evenement moet je niet aangrijpen om de kijker nu aan voetbal op breedbeeld te laten wennen." aldus Jan de Jong, adjunct-directeur van de NOS.

Om de kijkers met een breedbeeldtoestel een beetje tegemoet te komen werkt de NOS mee aan het initiatief om via enkele kabelmaatschappijen het WK voetbal 2006 aan te bieden in breedbeeld en High Definition (HD). Hiervoor is echter wel weer een separate decoder nodig, die men dan ook moet aanschaffen.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop