Yildirim wil duidelijkheid van Van Basten

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Ugur Yildirim wil op korte termijn duidelijkheid over zijn toekomst bij Oranje.

Als Van Basten hem niet nodig heeft voor het WK, overweegt Yildirim zich alsnog beschikbaar te stellen voor het Turkse nationale team. Volgens de Turkse media wil bondscoach Fatih Terim de rechterspits van Heerenveen graag toevoegen aan zijn selectie. Turkijke speelt op 12 en 16 november tegen Zwitserland om een WK-ticket.

Yildirim, geboren in Apeldoorn uit Turkse ouders, heeft een dubbele nationaliteit. Hij mag nog wisselen omdat hij nog geen offici�le interland voor Nederland achter zijn naam heeft staan. De aanvaller speelde in febrauri van dit jaar twintig minuten mee in de vriendschappelijke interland tegen Engeland. Oefenwedstrijden zijn niet bindend.

Maandag vergadert Van Basten met zijn technische staf over het WK, daarna zal Yildirims zaakwaarnemer contact zoeken met de bondscoach. Als blijkt dat Van Basten de rechterspits niet meer nodig heeft of dat hij op zijn positie vier of vijf mensen voor zich heeft, zal Yildirim mogelijk toch voor Turkije kiezen.

“Al sta ik � laat dat duidelijk zijn � nog steeds voor honderd procent achter mijn keuze voor Nederland”, aldus Yildirim in de Telegraaf. “Maar als de Turkse bondscoach me wil bellen: hij heeft mijn nummer.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur