Kevin Strootman

Via Sparta Rotterdam en FC Utrecht belandde Kevin Strootman in het seizoen 2011/2012 bij PSV. De carrière van de jonge middenvelder, waarvan de interlandteller op elf staat, is zacht uitgedrukt goed van start.

Strootman verdedigde van 2007 tot 2011 de clubkleuren van Sparta Rotterdam, waar hij op 15 februari 2008 in de competitiewedstrijd tegen Ajax (6-2 verlies) zijn debuut in het profvoetbal maakte. Zijn goede spel bij de Spartanen werd beloond werd met een transfer naar FC Utrecht. De voortvarende ontwikkeling van Strootman in Utrecht bleef clubs als Fulham FC niet onopgemerkt, maar de 22-jarige linkspoot koos voor een overstap naar PSV.

Bij PSV is Strootman uitgegroeid tot een vaste basiskracht. Het was dan ook weinig verrassend dat op 30 december 2011 bekend werd dat de bezoekers van de website VI.nl Strootman als grootste talent van de Eredivisie bestempelden. De jongeling liet daarmee collega’s Adam Maher en Jordy Clasie achter zich.

De eerste keer dat Strootman voor het Nederlands elftal uitkwam was op 9 februari 2011 in het vriendschappelijke oefenduel met Oostenrijk (3-1 winst). Ruim een half jaar later, op 6 september 2011, was zijn eerste doelpunt voor Oranje een feit. Ondertussen heeftde  middenvelder van PSV elf interlands gespeeld.

Selectie Nederlands elftal

Geboortedatum 13 February 1990
Geboorteplaats Ridderkerk
Huidige club PSV
Positie Middenveld
Rugnummer 17
Interlands 10
Doelpunten