Khalid Boulahrouz

De in Maassluis geboren Khalid Boulahrouz begon zijn voetballoopbaan bij RKC Waalwijk, nadat hij eerst in de jeugd uitkwam voor onder meer Ajax en AZ. Boula bleef zijn Waalwijkse werkgever vier seizoenen trouw. In 2004 werd mede door zijn goede vorm een verdiende overstap naar het Duitse Hamburger SV gerealiseerd. Eenmaal in Hamburg bleek de verdediger, die zowel op rechts als centraal uit de voeten kan, robuust, sterk en betrouwbaar.

In 2006 zag Chelsea heil in de Nederlander en haalde hem naar Engeland. Daar kwam der Kannibale, zoals hij in Duitsland genoemd werd, nauwelijks aan spelen toe. Het seizoen erop werd hij verhuurd aan Sevilla, waar hij het eveneens met weinig speelminuten moest stellen. Sinds juli 2008 speelt Boulahrouz weer in Duitsland, ditmaal voor VfB Stuttgart.

Boulahrouz’ debuut in Oranje was op 3 september 2004 tegen Liechtenstein. In totaal heeft hij 23 interlands achter zijn naam staan. Op het WK 2006 speelde de verdediger mee tegen Ivoorkust, Argentinië en Portugal. Op het EK 2008 stond hij zelfs alle wedstrijden in het veld. Een paar dagen voor de wedstrijd tegen Rusland beviel zijn vrouw Sabia te vroeg van hun dochtertje die vlak daarna overleed, maar toch deed Boulahrouz mee tegen de Russen.

Selectie Nederlands elftal

Geboortedatum 28 December 1981
Geboorteplaats Maassluis
Huidige club VfB Stuttgart
Positie Verdediging
Rugnummer 21
Interlands 33
Doelpunten 0