Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar, geboren in het Gelderse Voor-Drempt, belandde via de jeugd van De Graafschap bij PSV. In Eindhoven maakte de spits in 2002 zijn debuut in de Eredivisie, maar kwam hij niet verder dan één duel. De daaropvolgende seizoenen kwam The Hunter uit voor De Graafschap, AGOVV en SC Heerenveen. Vooral bij die laatste club deed Huntelaar het goed: in twee seizoenen tijd speelde hij 46 competitiewedstrijden waarin hij 33 keer scoorde.

Huntelaars tijd in het Friese Heerenveen was ook de tijd van zijn debuut in Oranje. Op 16 augustus 2006 mocht Huntelaar aantreden in de wedstrijd tegen Ierland. In de met 4-0 gewonnen wedstrijd was Huntelaar met twee assists en twee doelpunten dé uitblinker van het duel. In de winter van 2006 trok Huntelaar van SC Heerenveen naar Ajax, waar slechts 92 wedstrijden nodig had om 76 keer te scoren. Een transfer naar Real Madrid hing daardoor in de lucht en kwam er uiteindelijk in het begin van 2009. Maar hoewel de aanvaller dat seizoen nog acht keer wist te scoren, moest hij in de zomer vertrekken. AC Milan meldde zich en had vijftien miljoen euro over voor de Achterhoeker. Bij de Italianen is Huntelaar echter nauwelijks een vaste waarde en moet hij het onder trainer Leonardo veelal doen met invalbeurten.

Net als momenteel bij AC Milan, was Huntelaar ook in het Nederlands elftal niet altijd de onbetwiste nummer één voor de spitspositie, ondanks zijn voortvarende begin. Op het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk moest hij Ruud van Nistelrooy voor zich dulden, maar mocht hij in de derde groepswedstrijd tegen Roemenië invallen. Hij scoorde meteen. In totaal speelde Huntelaar 30 interlands en trof hij daarin vijftien maal doel.

Selectie Nederlands elftal

Geboortedatum 12 August, 1983
Geboorteplaats Drempt
Huidige club Schalke 04
Positie Aanval
Rugnummer 9
Interlands 50
Doelpunten 31