Luciano Narsingh

Luciano Narsingh, geboren Amsterdammer, belandde via de jeugdopleidingen van Ajax en AZ in 2006 bij SC Heerenveen. De rappe buitenspeler speelt momenteel nog steeds voor de Friese club.

Narsingh maakte op 29 oktober 2008 namens SC Heerenveen zijn Eredivisiedebuut tegen Vitesse (2-0 verlies). Sindsdien droeg de tweebenige aanvaller 63 keer het shirt van de club uit Friesland, waarin hij dertien keer doel wist te treffen.

Het officiële debuut voor het Nederlands elftal liet voor Narsingh iets langer wachten dan gedacht. De speler van SC Heerenveen speelde op 22 mei 2012 al wel mee in de vriendschappelijke wedstrijd tegen het clubteam Bayern München, maar dat duel werd niet als officieel interland erkend.

Wel maakte Narsingh tijdens het duel met Bayern München dusdanig veel indruk dat hij geselecteerd is voor de Oranje-selectie voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Dat betekende dat hij op 30 mei 2012 in de aanloop naar het EK tegen Slowakije alsnog zijn officiële interlanddebuut kon maken (2-0 winst).

Selectie Nederlands elftal

Geboortedatum 13 September 1990
Geboorteplaats Amsterdam
Huidige club sc Heerenveen
Positie Aanval
Rugnummer 19
Interlands 1
Doelpunten 0