Michel Vorm

Michel Vorm werd geboren in IJsselstein en al op jonge leeftijd ontdekt door scouts van FC Utrecht. Omdat de kansen van de doelman bij de Utrechters op een basisplek miniem waren, werd hij in het seizoen 2005/2006 verhuurd aan FC Den Bosch, zodat hij ervaring kon op doen. Achteraf gezien bleek dat een goede keuze: Vorm werd bij terugkomst in Utrecht eerste doelman. En dat is hij momenteel nog steeds.

Het grapje ‘Vorm is in vorm’  werd het afgelopen seizoen meermaals gemaakt en dat was niet voor niets. Sterker nog, Vorm bewees zijn vorm door met FC Utrecht goed te presteren en vaak de nul te houden. Waarschijnlijk was dat ook de reden voor bondscoach Bert van Marwijk om de sluitpost op te roepen voor het Nederlands elftal. Op 19 november 2008 maakte Vorm zijn debuut voor Oranje. Tegen Zweden werd met 3-1 gewonnen. Tot nu toe volgden er twee interlands: tegen Japan (3-0 winst) en Schotland (0-1 winst).

Hoewel Vorm nog ‘maar’ drie duels in het shirt van Oranje keepte, heeft hij wel al 137 duels op het hoogste niveau in Nederland gespeeld. Afgelopen seizoen won Vorm met FC Utrecht de play-offs, waardoor de Utrechtse club komend seizoen uitkomt in de voorrondes van de Europa League. Maar eerst gaat Vorm met Oranje mee naar het WK in Zuid-Afrika.

Selectie Nederlands elftal

Geboortedatum 20 October 1983
Geboorteplaats Utrecht
Huidige club Swansea City
Positie Doel
Rugnummer 12
Interlands 9
Doelpunten