Nigel de Jong

Nigel de Jong, zoon van oud-international Jerry Murrien de Jong, werd in 1984 geboren in Amsterdam. De middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax. Bij de club uit de hoofdstad maakte De Jong in 2002 zijn debuut en sindsdien ging het voortvarend met de profcarrière van de rechtspoot. Al anderhalf jaar later mocht hij namelijk komen opdraven voor de interland van Oranje tegen Frankrijk.

In de winterstop van het seizoen 2005/2006 vertrok De Jong naar Hamburger SV. Daar wordt hij herenigd met ex-teamgenoot bij Ajax Rafael van der Vaart. Na 66 duels in het shirt van Hamburger SV te hebben gespeeld, klopt Manchester City in de winter van 2009 aan bij de Duitse club. De Engelsen legden naar verluidt 19,5 miljoen euro voor de Amsterdammer neer, een bedrag waar Hamburger SV geen nee tegen kon zeggen. Op het middenveld van Manchester City is De Jong onomstreden.

Voor Oranje kwam De Jong tot nu toe 39 keer uit. Eén keer wist hij het net te vinden. De ex-Ajacied was er ook bij op het WK 2006 in Duitsland en het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk.

Selectie Nederlands elftal

Geboortedatum 30 November 1984
Geboorteplaats Amsterdam
Huidige club Manchester City
Positie Middenveld
Rugnummer 8
Interlands 57
Doelpunten 1