Siem de Jong

Siem de Jong werd op 28 januari 1989 geboren in Zwitserland en kwam in tussen tijd naar Nederland en was woonachtig in Doetinchem. Op 12 jarige leeftijd ging hij naar de scouting van de De Graafschap waar hij van 2001 tot 2005 speelde, daarna ging hij naar de jeugd van Ajax in Amsterdam.

De Jong maakte op zijn achttiende zijn debuut in Ajax in de wedstrijd Kozakken Boys – Ajax onder de toenmalig coach Henk ten Cate. Nadat hij negentien werd verlengde hij zijn contract tot 2013 bij Ajax.

De Jong speelde ook in Jong Oranje waar hij eerst voor het team onder de 19 jaar speelde en later het team onder de 21. Hij zijn debuut maakten op 16 november 2007 tegen Macedonië. Jong Oranje was toen destijds onder leiding van Foppe de Haan, toch mocht Siem de Jong niet mee naar de Olympische Spelen in Peking dat in 2008 gehouden werd.

Op 11 augustus 2010 debuteerde De Jong in het grote Nederlands elftal in een oefeninterland tegen Oekraïne.

Siem de Jong was geselecteerd voor het EK voetbsl 2012 in de voorselectie van Van Marwijk maar viel af na de trainingskamp in Lausanne in Zwitserland. Zijn broer Luuk de Jong was wel geselecteerd in de  definitieve selectie van Van Marwijk.

Selectie Nederlands elftal

Geboortedatum 28 January 1989
Geboorteplaats Aigle, Zwitserland
Huidige club Ajax
Positie Middenveld
Rugnummer
Interlands
Doelpunten