Tim Krul

Tim Krul, doelman van Newcastle United, werd geboren in Den Haag en is één van de zeven voetballers die nooit in de Eredivisie hebben gespeeld maar wel in het Nederlands elftal. Verklaring hiervoor is zijn overstap op jonge leeftijd naar de Engelse Premier League-club Newcastle United, waar de goalie in het seizoen 2011/2012 een basisplaats wist te veroveren.

Krul begon zijn loopbaan als voetballer bij de amateurclub HVV Ras, werd in 1999 ontdekt door ADO Den Haag en verkaste al op zeventienjarige leeftijd naar het grote Engelse Newcastle United. Bij die club debuteerde de 193 centimeter lange goalie een jaar later in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Palermo (0-1 winst).

Het seizoen 2011/2012 betekende de doorbraak van Krul, die in dat seizoen maar liefst de volle 38 competitiewedstrijden in het shirt van Newcastle United speelde en een opvallend succesvol seizoen draaide. Tussen zijn debuut en doorbraak werd Krul in 2007 nog uitgeleend aan de Schotse club Falkirk en een jaar later aan het Engelse Carlisle United uit de League One.

Op 4 juni 2011 maakte Krul zijn debuut in het shirt van Oranje. Tegenstander was meteen niet de minste: Brazilië. De vriendschappelijke wedstrijd eindigde in 0-0. De doelman heeft inmiddels drie interlands achter zijn naam staan. Krul kwam ook zestien keer uit voor Jong Oranje.

Selectie Nederlands elftal

Geboortedatum 03/04/1988
Geboorteplaats Den Haag
Huidige club Norwich City
Positie Doel
Rugnummer 22
Interlands 2
Doelpunten