WK voetbal 2014

WK 2014 Logo
Van 12 juni t/m 12 juli 2014 vindt het WK voetbal 2014 plaats in gastland Brazillië. Dat werd op 18 oktober 2007 in Zurich door de FIFA bekendgemaakt. Columbia en Argentinië waren ook in de race voor het organiseren van het WK voetbal, maar lieten het afweten waardoor Brazillië als enige overbleef.

Sinds 7 september 2012 is de WK kwalificatiereeks begonnen waarmee landen zich kunnen plaatsen voor het WK voetbal 2014. Gastland Brazilië heeft zich automatisch al geplaatst voor het toernooi. In september 2013 wist Nederland zich te plaatsen voor het WK 2014.

Tijdens het WK 2014 zal voor het eerst gebruikt gemaakt worden van de doellijntechnologie. Hiermee ondersteund het de scheids- en grensrechters voor lastige beslissingen.

Potindeling

Pot 1: Spanje, Nederland, Duitsland, Engeland, Portugal, Italie, Kroatië, Noorwegen, Griekenland.
Pot 2: Frankrijk, Montenegro, Rusland, Zweden, Denemarken, Slovenië, Turkije, Servie, Slowakije.
Pot 3: Zwitserland, Israel, Ierland, België, Tsjechië, Bosnie, Wit-Rusland, Oekraïne, Hongarije.
Pot 4: Bulgarije, Roemenië, Georgië, Litouwen, Albanië, Schotland, Noord-Ierland, Oostenrijk, Polen.
Pot 5: Armenië, Finland, Estland, Cyprus, Letland, Moldavië, Macedonië, Azerbeidzjan, Faeröer.
Pot 6: Wales, Liechtenstein, IJsland, Kazachstan, Luxemburg, Malta , Andorra, San Marino.

Groepsindeling

Groep A: Brazilië, Kroatië, Mexico, Kameroen.
Groep B: Spanje, Nederland, Chili, Australie.
Groep C: Columbia, Griekenland, Ivoorkust, Japan
Groep E: Uruguay, Costa Rica, Engeland, Italie.
Groep E: Zwitserland, Ecuador, Frankrijk, Honduras.
Groep F: Argentinië, Iran, Bosnië-Herzegovina, Nigeria.
Groep G: Duitsland, Portugal, Ghana, Verenigde Staten.
Groep H: België, Algerije, Rusland, Zuid-Korea.

WK bal: Brazuca

De bal waarmee op het WK voetbal 2014 in Brazilië gespeeld zal Brazuca gaan heten en zal wederom door Adidas gemaakt worden. De naam is gekozen door het Braziliaanse volk die via internet konden stemmen. De andere namen waaruit gekozen kon worden waren Bossa Nova en Carnavalesca. Uiteindelijk is het Brazuca geworden die 70% van de stemmen kreeg. Brazuca staat voor de Braziliaanse manier van leven. Een symbool van emotie, trots en welwillendheid.

Inzetten op het WK

De wedstrijden van het WK kunnen een extra dimensie krijgen door een gokje te wagen. Op veel facetten van het WK kan worden gewed. Natuurlijk op wie de wedstrijd gaat winnen en welk land het WK gaat winnen. Daarnaast kan er ook worden gegokt op wie de beste speler wordt of welke speler het meeste doelpunten maakt.

Tijdens de wedstrijden is live wedden mogelijk. Hierbij kun je inzetten op gebeurtenissen tijdens de wedstrijd zoals, wie krijgt de volgende gele kaart, welk team scoort het volgende doelpunt en wie krijgt de meeste corners. Wedden WK is een website die alle informatie heeft verzameld over weddenschappen rondom het WK in Brazilië.